Domácí hummus

Hummus je lahodný a zdravý pomazánkový dip, který pochází z Blízkého východu. V tomto receptu se dozvíte, jak snadno a rychle připravit skvělý domácí hummus, který můžete podávat k zelenině, chlebu nebo jako součást hlavního jídla.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si v mixéru (sekáček na ořechy je ideální) nebo v míse smícháme tahini a šťávu z citronu.
  2. Poté přidáme olivový olej, česnek, římský kmín a trošku soli.
  3. Nakonec přidáme oloupanou cizrnu a část vody. Mixujeme a pomalu přidáváme vodu do požadované krémové konzistence. Přimícháme trochu mleté papriky.
  4. Přisolíme dle chuti a podáváme zakápnuté olivovým olejem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 287.52 kcal | Protein: 11.42 g | Sacharidy: 20.51 g | z toho cukr: 5.44 g | Tuk: 14.82 g | z toho nas. MK: 1.91 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3786-domaci-hummus