Hummus je lahodný a zdravý pomazánkový dip, který pochází z Blízkého východu. V tomto receptu se dozvíte, jak snadno a rychle připravit skvělý domácí hummus, který můžete podávat k zelenině, chlebu nebo jako součást hlavního jídla.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si v mixéru (sekáček na ořechy je ideální) nebo v míse smícháme tahini a šťávu z citronu.
Poté přidáme olivový olej, česnek, římský kmín a trošku soli.
Nakonec přidáme oloupanou cizrnu a část vody. Mixujeme a pomalu přidáváme vodu do požadované krémové konzistence. Přimícháme trochu mleté papriky.
Přisolíme dle chuti a podáváme zakápnuté olivovým olejem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 287.52 kcal |
Protein: 11.42 g |
Sacharidy: 20.51 g |
z toho cukr: 5.44 g |
Tuk: 14.82 g |
z toho nas. MK: 1.91 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3786-domaci-hummus