Polévka z pýchavek
Polévka z pýchavek je výrazné chuti po použitých houbách. Pýchavka je skvělá houba nejen do polévky ale také z ní můžete připravit guláš, použít do smaženice a nebo smažit jako řízek.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na kostky nakrájenou cibuli.
                2.
                    Přidáme dobře očištěné na plátky nakrájené pýchavky a společně opečeme zhruba 5 minut.
                3.
                    Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 l vody.
                4.
                    Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
                5.
                    Po uvaření odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
                6.
                    Můžete přidat i kapku octa polévka získá jemnou nakyslou chuť. Není to ale nutné. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                492.07 kcal  | 
            
Protein  | 
                6.82 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     41.50 g 
                    5.60 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     31.95 g 
                    13.46 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



