Polévka z pýchavek je výrazné chuti po použitých houbách. Pýchavka je skvělá houba nejen do polévky ale také z ní můžete připravit guláš, použít do smaženice a nebo smažit jako řízek.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na kostky nakrájenou cibuli.
Přidáme dobře očištěné na plátky nakrájené pýchavky a společně opečeme zhruba 5 minut.
Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 l vody.
Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
Po uvaření odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
Můžete přidat i kapku octa polévka získá jemnou nakyslou chuť. Není to ale nutné. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 492.07 kcal |
Protein: 6.82 g |
Sacharidy: 41.50 g |
z toho cukr: 5.60 g |
Tuk: 31.95 g |
z toho nas. MK: 13.46 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3615-polevka-z-pychavek