Polévka z pýchavek

Polévka z pýchavek je výrazné chuti po použitých houbách. Pýchavka je skvělá houba nejen do polévky ale také z ní můžete připravit guláš, použít do smaženice a nebo smažit jako řízek.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na kostky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme dobře očištěné na plátky nakrájené pýchavky a společně opečeme zhruba 5 minut.
  3. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a rozředíme vodou. Zhruba 0.5 l vody.
  4. Přidáme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 20 minut.
  5. Po uvaření odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem.
  6. Můžete přidat i kapku octa polévka získá jemnou nakyslou chuť. Není to ale nutné. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 492.07 kcal | Protein: 6.82 g | Sacharidy: 41.50 g | z toho cukr: 5.60 g | Tuk: 31.95 g | z toho nas. MK: 13.46 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3615-polevka-z-pychavek