Kvašená zelenina

Kvašenou zeleninu si doma můžete udělat z jakékoliv zeleniny. Pokud máte přebytky ze zahrádky, je to ideální způsob, jak je zpracovat. Zelenina kvasí 5-7 dní při pokojové teplotě a potom můžete přendat do sklenic a uskladnit v lednici. Tím si vytvoříte zásoby vitamínů na celou zimu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechnu zeleninu si očistíme, pokud je třeba oloupeme.
2.
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme do mísy, přidáme sůl a rukama mícháme. Zeleninu pořádně mačkáme aby nám pustila co nejvíce šťávy.
3.
Necháme chvíli odležet zhruba 30 minut.
4.
Do čisté, větší sklenice zeleninu napěchujeme tak, aby končila tak ve 3/4 sklenice. Potřebujeme, aby všechna zelenina byla ponořená.
5.
Zeleninu ve sklenici zatížíme. Můžeme použít další sklenici s náplní, těžítko, kámen, cokoliv, co nám udrží zeleninu pod nálevem.
6.
Zeleninu necháme v pokojové teplotě 5-7 dní kvasit. Bude bublat, vonět, možná přetékat ( je dobré postavit sklenici do hlubokého talíře). Po 7 dnech můžete přendat do čistých sklenic a uložit v chladnu.

Od: Petuler, 21.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 50 min příprava
50 min celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
31.99 kcal
Protein
1.08 g
Sacharidy
z toho cukr
5.63 g
3.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.17 g
0.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama