Slaný závin s nivou
Atraktivní pohoštění, které vykouzlíte z pár surovin, co máte běžně v lednici. Slaný závin je výborná svačina na cesty, ale i chuťovka pro hosty.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Nejprve připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, rozdrobené kvasnice, cukr a jednu lžíci mouky. Vše důkladně prošleháme metličkou. Necháme vykynout.
                2.
                    Do šlehače vložíme mouku a sůl a necháme promíchávat hnětací metličkou. Přidáme kvásek, máslo a vejce.
                3.
                    Vypracujeme těsto, nechejte vypracovávat i déle než 15 min. Těsto bude pružné a na dotek nebude lepit.
                4.
                    Dáme na teplé místo vykynout. Jednou znovu vypracujeme.
                5.
                    Rozdělíme na dva díly, rozválíme na pomoučeném vále a potřeme smíchaným nátěrem. Do nátěru prolisujeme česnek.
                6.
                    Poklademe vysočinou a nastrouháme oba sýry.
                7.
                    Stočíme do dvou závinů. Necháme pod utěrkou vykynout (asi 20 min).
                8.
                    Vymažeme plech sádlem a záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme slunečnicovými semínky.
                9.
                    Pečeme na 180 °C asi 30 až 45 minut.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 255.65 kcal | 
| Protein | 8.75 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 24.98 g 2.23 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 12.86 g 6.70 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

