Koláč na plech s blumami

Dnes si dáme recept na trochu zdravější variantu ovocného koláče. Je vynikající, šťavnatý, kyprý a vláčný.

Reklama

Ingredience

drobenka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větší míse si smícháme mouku s rozemletými mandlemi, kypřícím práškem a špetkou soli.
2.
V jiné míse si metlou prošleháme smetanu, datlový sirup a olej, nakonec přidáme vejce.
3.
Plech o rozměru 31 x 21 cm vymažeme máslem a vysypeme hrstí mandlových lupínků. Nalijeme těsto a poklademe půlkami blum. Povrch koláče zasypeme drobenkou, kterou si vypracujeme z uvedených ingrediencí.
4.
Pečeme v troubě předehřáté na 165 stupňů přibližně 40 minut.

Od: Šárka75, 31.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
333.75 kcal
Protein
7.34 g
Sacharidy
z toho cukr
34.53 g
12.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.40 g
4.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama