Jahodovo-borůvkový koláč ze špaldové mouky

Dnes si dáme trochu zdravější variantu na dezert ke kávě. Hladkou mouku nahradíme špaldovou, klasický kypřící prášek bezfosfátovým a cukrem budeme šetřit.

Ingredience

Na posypku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z mouky, kypřícího prášku, cukru a mléka vypracujeme těsto a vlijeme ho do vymazané a vysypané koláčkové formy o průměru 28-29cm.
2.
Těsto poklademe vrstvou jahod a borůvek. Zasypeme posypkou, kterou vytvoříme z másla, cukru a mouky.
3.
Koláčovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 - 200 stupňů cca 45 minut, záleží na troubě.

Od: Šárka75, 29.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 10 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Kategorie: dezert, ovoce, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
148.01 kcal
Protein
4.45 g
Sacharidy
z toho cukr
29.81 g
7.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.26 g
0.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.