Jahodovo-borůvkový koláč ze špaldové mouky

Dnes si dáme trochu zdravější variantu na dezert ke kávě. Hladkou mouku nahradíme špaldovou, klasický kypřící prášek bezfosfátovým a cukrem budeme šetřit.

Ingredience (10 x porce)

Na posypku

Postup přípravy

  1. Z mouky, kypřícího prášku, cukru a mléka vypracujeme těsto a vlijeme ho do vymazané a vysypané koláčkové formy o průměru 28-29cm.
  2. Těsto poklademe vrstvou jahod a borůvek. Zasypeme posypkou, kterou vytvoříme z másla, cukru a mouky.
  3. Koláčovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 - 200 stupňů cca 45 minut, záleží na troubě.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 146.70 kcal | Protein: 4.46 g | Sacharidy: 29.77 g | z toho cukr: 7.58 g | Tuk: 1.23 g | z toho nas. MK: 0.52 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1810-jahodovo-boruvkovy-kolac-ze-spaldove-mouky