Dnes si dáme trochu zdravější variantu na dezert ke kávě. Hladkou mouku nahradíme špaldovou, klasický kypřící prášek bezfosfátovým a cukrem budeme šetřit.
Ingredience (10 x porce)
Na posypku
Postup přípravy
Z mouky, kypřícího prášku, cukru a mléka vypracujeme těsto a vlijeme ho do vymazané a vysypané koláčkové formy o průměru 28-29cm.
Těsto poklademe vrstvou jahod a borůvek. Zasypeme posypkou, kterou vytvoříme z másla, cukru a mouky.
Koláčovou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 - 200 stupňů cca 45 minut, záleží na troubě.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 146.26 kcal |
Protein: 4.46 g |
Sacharidy: 29.54 g |
z toho cukr: 7.32 g |
Tuk: 1.25 g |
z toho nas. MK: 0.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1810-jahodovo-boruvkovy-kolac-ze-spaldove-mouky