Je to moc žravé, sežral jsem jí půlku, ještě než stihla schladnout... 
Skvělá jablečná bábovka s jogurtem
Upečte si z jablek něco jiného než štrúdl. Jogurtová bábovka s čerstvými jablky vás nadchne. Díky jogurtu má velmi jemnou chuť i konzistenci. Jablka jí zase dávají specifickou vůni. Když jí uschováte do papírové krabice vyložené ubrousky spolu s dalšími jablíčky, vydrží i několik dní. To ale většinou nebývá třeba. Sní se rychle, třeba ke kávičce nebo na snídani.
Reklama
Postup přípravy
1.
Nejdříve oloupejte jablka, která potom nastrouhejte.
2.
Žloutky vyšlehejte s cukrem do hladké pěny a postupně k nim přidávejte jogurt, olej, rum, mouku a prášek do pečiva. Průběžně míchejte, ať se těsto nesrazí.
3.
Ze zbylých bílků vyšlehejte sníh. Po částech ho opatrně vmíchejte do těsta spolu s jablky, tak aby bylo pěkně nadýchané. Nechte chvíli odpočinout a předehřejte troubu na 160 °C.
4.
Poté vymažte formu na bábovku tukem a vysypte ji trochou mouky. Nalijte do ní těsto a pečte zhruba 50 minut na 160 °C. Díky pomalejšímu pečení bábovka krásně zezlátne a nespálí se. Před vyndáním zkontrolujte špejlí, případně nechte dopéct.
5.
Tip: Připravte si k bábovce teplý přeliv z letního ovoce. Můžete použít to, co doma zrovna máte. Broskve, nektarinky, rybíz, ostružiny, ale i mražené zásoby. Ovoce pokrájené na kousky dejte na chvíli povařit do malého množství vody. Poté slijte většinu tekutiny. Ovoce se zbylou vodou rozmixujte a případně doslaďte cukrem nebo medem. Bábovku podávejte přelitou teplou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
303.49 kcal |
Protein |
4.80 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
44.18 g
20.92 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
11.26 g
2.03 g
|
Reklama
Reklama







