Mřížkový koláč s pudinkem

Krásný koláč v kombinaci nadýchaného sněhového těsta a pudinku. Vypadá skvěle a není nutné jej nijak doslazovat.

Ingredience

Pudink

Těsto

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve uvaříme pudink. V části mléka rozmícháme pudinkové prášky. Druhou část přivedeme k varu společně s cukry. Vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
2.
Do horkého vmícháme máslo a necháme rozpustit. Necháme na plotně pomalu chladnout.
3.
Oddělíme žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V jiné míse vyšleháme do pěny žloutky s cukrem. Přidáme mléko a olej. Důkladně šleháme.
4.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Nakonec opatrně promícháme se sněhem.
5.
Nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Pudink dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme mřížku.
6.
Pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Od: Iva V, 8.10.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
25 min vaření
45 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
305.17 kcal
Protein
5.11 g
Sacharidy
z toho cukr
44.63 g
28.56 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.18 g
4.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.