Mřížkový koláč s pudinkem

Krásný koláč v kombinaci nadýchaného sněhového těsta a pudinku. Vypadá skvěle a není nutné jej nijak doslazovat.

Ingredience (10 x porce)

Pudink

Těsto

Postup přípravy

  1. Nejprve uvaříme pudink. V části mléka rozmícháme pudinkové prášky. Druhou část přivedeme k varu společně s cukry. Vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
  2. Do horkého vmícháme máslo a necháme rozpustit. Necháme na plotně pomalu chladnout.
  3. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. V jiné míse vyšleháme do pěny žloutky s cukrem. Přidáme mléko a olej. Důkladně šleháme.
  4. Smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do těsta. Nakonec opatrně promícháme se sněhem.
  5. Nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Pudink dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme mřížku.
  6. Pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 305.17 kcal | Protein: 5.11 g | Sacharidy: 44.63 g | z toho cukr: 28.56 g | Tuk: 12.18 g | z toho nas. MK: 4.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2815-mrizkovy-kolac-s-pudinkem