Vaflový koláč s rybízem

Skvělý letní koláč, do kterého můžete použít drobné ovoce jako rybíz, borůvky či maliny. Příprava je snadná a kombinace tvarohu a ovoce nikdy nezklame.

Reklama

Ingredience

Vaflové těsto

Tvarohová náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nechte si změknout máslo. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
2.
V jiné míse vyšlehejte žloutky, mléko a změklé máslo.
3.
Promíchejte mouku s práškem do pečiva a smíchejte se směsí.
4.
Připravte si rozmixovaný tvaroh s cukry a rybízem.
5.
Do těsta vmíchejte sníh a vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy.
6.
Lžící rozdělujte tvarohovou směs s ovocem, v těstě vzniknou malé hromádky.
7.
Pečte na 180 ° asi 40 minut.

Od: Ráďa 78, 27.8.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
372.71 kcal
Protein
9.44 g
Sacharidy
z toho cukr
57.96 g
35.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.16 g
6.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama