Vaflový koláč s rybízem

Skvělý letní koláč, do kterého můžete použít drobné ovoce jako rybíz, borůvky či maliny. Příprava je snadná a kombinace tvarohu a ovoce nikdy nezklame.

Ingredience (10 x porce)

Vaflové těsto

Tvarohová náplň

Postup přípravy

  1. Nechte si změknout máslo. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. V jiné míse vyšlehejte žloutky, mléko a změklé máslo.
  3. Promíchejte mouku s práškem do pečiva a smíchejte se směsí.
  4. Připravte si rozmixovaný tvaroh s cukry a rybízem.
  5. Do těsta vmíchejte sníh a vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy.
  6. Lžící rozdělujte tvarohovou směs s ovocem, v těstě vzniknou malé hromádky.
  7. Pečte na 180 ° asi 40 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 372.71 kcal | Protein: 9.44 g | Sacharidy: 57.96 g | z toho cukr: 35.06 g | Tuk: 11.16 g | z toho nas. MK: 6.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2754-vaflovy-kolac-s-rybizem