Skvělý letní koláč, do kterého můžete použít drobné ovoce jako rybíz, borůvky či maliny. Příprava je snadná a kombinace tvarohu a ovoce nikdy nezklame.
Ingredience (10 x porce)
Vaflové těsto
Tvarohová náplň
Postup přípravy
Nechte si změknout máslo. Oddělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu.
V jiné míse vyšlehejte žloutky, mléko a změklé máslo.
Promíchejte mouku s práškem do pečiva a smíchejte se směsí.
Připravte si rozmixovaný tvaroh s cukry a rybízem.
Do těsta vmíchejte sníh a vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy.
Lžící rozdělujte tvarohovou směs s ovocem, v těstě vzniknou malé hromádky.
Pečte na 180 ° asi 40 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 372.71 kcal |
Protein: 9.44 g |
Sacharidy: 57.96 g |
z toho cukr: 35.06 g |
Tuk: 11.16 g |
z toho nas. MK: 6.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2754-vaflovy-kolac-s-rybizem