Masové koule se špenátem
Pro milovníky mletého masa jsou masové koule se špenátem příjemnou změnou. Pokrm je nenáročný na přípravu a doplněný o zeleninu a hranolky dělá pokrm svátečnějším.
Ingredience
Postup přípravy
1.
V pánvi si na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme překrájený listový špenát a necháme změknout. Osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
2.
Mleté maso si vložíme do misky, vložíme vejce, hořčici, špenát a vše dobře promícháme.
3.
Z masa tvoříme kuličky, které naskládáme do vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme zhruba 30-40 minut při teplotě 180 stupňů.
4.
Podáváme s hranolky, zeleninou a můžeme doplnit o domácí tatarskou omáčku.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 18 Kč Rozpis na položky |
Kategorie: | hlavní chod, vepřové maso, low carb, bezlepkové, bez laktózy |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
526.99 kcal |
Protein |
24.19 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
3.50 g
1.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
46.02 g
11.96 g
|