Pro milovníky mletého masa jsou masové koule se špenátem příjemnou změnou. Pokrm je nenáročný na přípravu a doplněný o zeleninu a hranolky dělá pokrm svátečnějším.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V pánvi si na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme překrájený listový špenát a necháme změknout. Osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
Mleté maso si vložíme do misky, vložíme vejce, hořčici, špenát a vše dobře promícháme.
Z masa tvoříme kuličky, které naskládáme do vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme zhruba 30-40 minut při teplotě 180 stupňů.
Podáváme s hranolky, zeleninou a můžeme doplnit o domácí tatarskou omáčku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 526.92 kcal |
Protein: 24.12 g |
Sacharidy: 3.39 g |
z toho cukr: 1.27 g |
Tuk: 46.04 g |
z toho nas. MK: 11.96 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2693-masove-koule-se-spenatem