Masové koule se špenátem

Pro milovníky mletého masa jsou masové koule se špenátem příjemnou změnou. Pokrm je nenáročný na přípravu a doplněný o zeleninu a hranolky dělá pokrm svátečnějším.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi si na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme překrájený listový špenát a necháme změknout. Osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
  2. Mleté maso si vložíme do misky, vložíme vejce, hořčici, špenát a vše dobře promícháme.
  3. Z masa tvoříme kuličky, které naskládáme do vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme zhruba 30-40 minut při teplotě 180 stupňů.
  4. Podáváme s hranolky, zeleninou a můžeme doplnit o domácí tatarskou omáčku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 526.92 kcal | Protein: 24.12 g | Sacharidy: 3.39 g | z toho cukr: 1.27 g | Tuk: 46.04 g | z toho nas. MK: 11.96 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2693-masove-koule-se-spenatem