Smažené květy z bezu s česnekovým dipem

Květům černého bezu se lidově říkalo Kosmatice. Tento pokrm vařily už naše babičky. Květy bezu mají v české kuchyni široké využití na čaje, léčivé sirupy, pokrmy na sladko, ale i na slano jako dnešní recept.

Reklama

Ingredience

Dip

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bezové květy si otřepeme od broučků a ponoříme do studené slané vody. Necháme 5-10 minut máčet.
2.
Připravíme si těstíčko na smažení. V misce smícháme mléko, mouku, vejce, osolíme, opepříme, přidáme česnek, chilli a umícháme hladké hustší těstíčko. Chvíli necháme odležet asi 5 minut.
3.
Připravíme si dip smícháním jogurtu s majonézou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme opepříme, zamícháme a dáme do lednice.
4.
Květy vyjmeme ze slané vody, opláchneme, namáčíme do těstíčka a vkládáme do rozehřátého oleje na pánev. Smažíme do zlatova z obou stran.
5.
Podáváme s dipem, můžeme podávat s vařeným bramborem, pečivem. Do těstíčka si můžete přidat strouhaný sýr nebo parmazán.

Od: Petuler, 27.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
10 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
189.27 kcal
Protein
5.92 g
Sacharidy
z toho cukr
5.06 g
4.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.13 g
4.09 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama