Caldo verde

Caldo verde je tradiční portugalská kapustová polévka s bramborami. Podává se při svatebních hostinách, narozeninových a dalších svátečních oslavách. Základní suroviny pro přípravu této polévky jsou běžně dostupné a skládá se zejména z kapusty a brambor. Příprava není náročná, ale výsledkem je velice chutná polévka.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ve větším hrnci orestujeme nakrájené chorizo na rozpáleném olivovém oleji dozlatova (cca 5-7 minut). Opečené chorizo vyndáme z hrnce a uchováme pro pozdější podávání.
2.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na drobno nasekaný česnek a chvíli orestujeme.
3.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, promícháme a chvíli orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a vodou. Přivedeme k varu a následně na mírném ohni vaříme, dokud nezměknou brambory.
4.
Kapustové listy očistíme a zbavíme se silných stonků. Srolované listy nakrájíme na tenké nudličky.
5.
V hrnci rozmixujeme brambory společně s vývarem. Následně k nim přidáme nakrájenou kapustu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
6.
Podáváme s opečeným chorizem. Dobrou chuť!

Od: Snuttig&Nici, 21.8.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: polévka, zelenina, brambory

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
337.55 kcal
Protein
16.25 g
Sacharidy
z toho cukr
28.95 g
5.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.44 g
1.48 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.