Caldo verde

Caldo verde je tradiční portugalská kapustová polévka s bramborami. Podává se při svatebních hostinách, narozeninových a dalších svátečních oslavách. Základní suroviny pro přípravu této polévky jsou běžně dostupné a skládá se zejména z kapusty a brambor. Příprava není náročná, ale výsledkem je velice chutná polévka.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci orestujeme nakrájené chorizo na rozpáleném olivovém oleji dozlatova (cca 5-7 minut). Opečené chorizo vyndáme z hrnce a uchováme pro pozdější podávání.
  2. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na drobno nasekaný česnek a chvíli orestujeme.
  3. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, promícháme a chvíli orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a vodou. Přivedeme k varu a následně na mírném ohni vaříme, dokud nezměknou brambory.
  4. Kapustové listy očistíme a zbavíme se silných stonků. Srolované listy nakrájíme na tenké nudličky.
  5. V hrnci rozmixujeme brambory společně s vývarem. Následně k nim přidáme nakrájenou kapustu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
  6. Podáváme s opečeným chorizem. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 393.30 kcal | Protein: 12.90 g | Sacharidy: 38.68 g | z toho cukr: 3.09 g | Tuk: 18.44 g | z toho nas. MK: 4.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1881-caldo-verde