Caldo verde je tradiční portugalská kapustová polévka s bramborami. Podává se při svatebních hostinách, narozeninových a dalších svátečních oslavách. Základní suroviny pro přípravu této polévky jsou běžně dostupné a skládá se zejména z kapusty a brambor. Příprava není náročná, ale výsledkem je velice chutná polévka.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Ve větším hrnci orestujeme nakrájené chorizo na rozpáleném olivovém oleji dozlatova (cca 5-7 minut). Opečené chorizo vyndáme z hrnce a uchováme pro pozdější podávání.
Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme na drobno nasekaný česnek a chvíli orestujeme.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme, promícháme a chvíli orestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem a vodou. Přivedeme k varu a následně na mírném ohni vaříme, dokud nezměknou brambory.
Kapustové listy očistíme a zbavíme se silných stonků. Srolované listy nakrájíme na tenké nudličky.
V hrnci rozmixujeme brambory společně s vývarem. Následně k nim přidáme nakrájenou kapustu. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s opečeným chorizem. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 393.29 kcal |
Protein: 12.90 g |
Sacharidy: 38.68 g |
z toho cukr: 3.09 g |
Tuk: 18.44 g |
z toho nas. MK: 4.19 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1881-caldo-verde