Špekáčkový perkelt na ohni

Tento recept jsme si u nás doma vymysleli, protože už nás nebavilo sedět u ohně a opékat špekáčky. Chtěli jsme změnu a myslím, že se nám vydařila.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vezmeme si pekáč, který nám není líto dát na oheň. Vymažeme olejem a nakrájíme špekáčky na kolečka, cibuli na kolečka, papriku na proužky a vše dáme do pekáče.
2.
Cuketu si nakrájíme na kostky, slaninu na proužky a taky přidáme do pekáče.
3.
Dále prolisujeme česnek, osolíme, opepříme, dáme majoránku, kečup, hořčicí a zalijeme polovinou piva. Tu druhou si necháme na podlévání.
4.
Rozpálíme oheň, chvíli počkáme až se nám vytvoří uhlíky a pekáč dáme na mřížku nad uhlíky. Během pečení míchané a doléváme pivem.
5.
Až se nám vše spojí a pivo se odpaří, asi po 30 minutách, tak se do toho můžeme pustit.

Od: Petuler, 20.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Kategorie: hlavní chod

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
409.63 kcal
Protein
12.49 g
Sacharidy
z toho cukr
22.83 g
12.86 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.84 g
8.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí