Masový špíz z ohně s česnekovým dipem

  • Přidat foto

Špíz na ohni je velká pochoutka, hlavně pro ty, kteří opékají celé léto a špekáčků a jiných uzenin už jsou přejedení. Špíz si můžete kombinovat podle toho, co máte v lednici.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme.
2.
Nakrájíme si papriku na větší plátky, slaninu na plátky, klobásu na kolečky a půlku cibule rozkrojíme na půl, aby se nám dobře odlepovaly jednotlivé vrstvy.
3.
Vezmeme si kovové špízy (dají se použít i špejle) a postupně napichujeme maso, klobásu, papriku, cibuli, slaninu tak, jak nám bude vycházet nachystané množství.
4.
Rozpálíme oheň a opékáme. Asi 20 minut.
5.
Mezi tím co opékáme maso, smícháme kysanou smetanu s majonézou, osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku vegety a prolisujeme česnek. Zamícháme a necháme odležet.
6.
Můžeme podávat s pečivem, zeleninou, salátem a dipem.

Od: Petuler, 20.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 85 Kč
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,262.26 kcal
Protein
65.62 g
Sacharidy
z toho cukr
23.11 g
14.15 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
100.81 g
38.20 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.