Masový špíz z ohně s česnekovým dipem

Špíz na ohni je velká pochoutka, hlavně pro ty, kteří opékají celé léto a špekáčků a jiných uzenin už jsou přejedení. Špíz si můžete kombinovat podle toho, co máte v lednici.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme.
  2. Nakrájíme si papriku na větší plátky, slaninu na plátky, klobásu na kolečky a půlku cibule rozkrojíme na půl, aby se nám dobře odlepovaly jednotlivé vrstvy.
  3. Vezmeme si kovové špízy (dají se použít i špejle) a postupně napichujeme maso, klobásu, papriku, cibuli, slaninu tak, jak nám bude vycházet nachystané množství.
  4. Rozpálíme oheň a opékáme. Asi 20 minut.
  5. Mezi tím co opékáme maso, smícháme kysanou smetanu s majonézou, osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku vegety a prolisujeme česnek. Zamícháme a necháme odležet.
  6. Můžeme podávat s pečivem, zeleninou, salátem a dipem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,360.38 kcal | Protein: 58.65 g | Sacharidy: 25.88 g | z toho cukr: 11.79 g | Tuk: 111.81 g | z toho nas. MK: 40.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2090-masovy-spiz-z-ohne-s-cesnekovym-dipem