Špíz na ohni je velká pochoutka, hlavně pro ty, kteří opékají celé léto a špekáčků a jiných uzenin už jsou přejedení. Špíz si můžete kombinovat podle toho, co máte v lednici.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky. Osolíme, opepříme.
Nakrájíme si papriku na větší plátky, slaninu na plátky, klobásu na kolečky a půlku cibule rozkrojíme na půl, aby se nám dobře odlepovaly jednotlivé vrstvy.
Vezmeme si kovové špízy (dají se použít i špejle) a postupně napichujeme maso, klobásu, papriku, cibuli, slaninu tak, jak nám bude vycházet nachystané množství.
Rozpálíme oheň a opékáme. Asi 20 minut.
Mezi tím co opékáme maso, smícháme kysanou smetanu s majonézou, osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku vegety a prolisujeme česnek. Zamícháme a necháme odležet.
Můžeme podávat s pečivem, zeleninou, salátem a dipem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,360.38 kcal |
Protein: 58.65 g |
Sacharidy: 25.88 g |
z toho cukr: 11.79 g |
Tuk: 111.81 g |
z toho nas. MK: 40.37 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2090-masovy-spiz-z-ohne-s-cesnekovym-dipem