Špekáčkový perkelt na ohni

Tento recept jsme si u nás doma vymysleli, protože už nás nebavilo sedět u ohně a opékat špekáčky. Chtěli jsme změnu a myslím, že se nám vydařila.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Vezmeme si pekáč, který nám není líto dát na oheň. Vymažeme olejem a nakrájíme špekáčky na kolečka, cibuli na kolečka, papriku na proužky a vše dáme do pekáče.
  2. Cuketu si nakrájíme na kostky, slaninu na proužky a taky přidáme do pekáče.
  3. Dále prolisujeme česnek, osolíme, opepříme, dáme majoránku, kečup, hořčicí a zalijeme polovinou piva. Tu druhou si necháme na podlévání.
  4. Rozpálíme oheň, chvíli počkáme až se nám vytvoří uhlíky a pekáč dáme na mřížku nad uhlíky. Během pečení míchané a doléváme pivem.
  5. Až se nám vše spojí a pivo se odpaří, asi po 30 minutách, tak se do toho můžeme pustit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 405.79 kcal | Protein: 12.06 g | Sacharidy: 22.41 g | z toho cukr: 12.01 g | Tuk: 27.79 g | z toho nas. MK: 8.80 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1875-spekackovy-perkelt-na-ohni