Kešu sýr s kousky sušených rajčat

Milujete oříšky tak moc, že byste je mohli jíst ke každému jídlu, nebo klidně i místo jídla? V tom případě musíte vyzkoušet kešu sýr.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Kešu oříšky rozmixujeme společně s vodou na hladký krém. Pokud máte výkonný mixér, rozmixujete i bez vody.
2.
Připravíme si misku, čistou utěrku a sítko. Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Cca 30 minut necháme odkapávat, sýr se tak zbaví veškeré přebytečné vody.
3.
Bochánek vyndáme z tkaniny, přesuneme jej do misky, smícháme s prolisovaným česnekem a rajčaty.
4.
Krém přendáme do pečící formy a dáme do lednice na 12 hodin odpočinout.
5.
Pečeme cca 40 minut na 200°C, dokud nemá sýr zlatavou barvu a tenkou kůrku.
6.
Tip: Krémová hmota se nemusí péct a lze využít i jako pomazánku.

Od: Liška, 2.12.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 13 hod 30 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 50 Kč za porci
Kategorie: pomazánky, chuťovky, sýr, pečení, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
498.61 kcal
Protein
15.07 g
Sacharidy
z toho cukr
30.09 g
10.69 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.33 g
6.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí