Mazací sýr z mandlí

Oříškový sýr, tentokrát z mých oblíbených mandlí.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Všechny ingredience rozmixujeme dohladka.
2.
Připravíme si misku, plátno nebo buničinu a sítko. Pokud nemáte, postačí čistá utěrka.
3.
Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Utěrku zagumičkujeme a dáme na 12 hodin do ledničky odkapávat (nejlépe přes noc), aby odkapala přebytečná voda.
4.
Po 12 hodinách si předehřejeme na 180°C troubu a buď vyjmeme z utěrky a přesuneme do pečící formičky, nebo překlopíme na plech tak, aby kulatý hladký okraj byl nahoru.
5.
Pečeme asi 40 minut, dokud nemá sýr zlatavou barvu a na vrchu kůrku.

Od: Liška, 11.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 13 hod
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 15 Kč za porci
Kategorie: chuťovky, sýr, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
252.82 kcal
Protein
5.46 g
Sacharidy
z toho cukr
6.74 g
1.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.67 g
2.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí