Mazací sýr z mandlí

Oříškový sýr, tentokrát z mých oblíbených mandlí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience rozmixujeme dohladka.
  2. Připravíme si misku, plátno nebo buničinu a sítko. Pokud nemáte, postačí čistá utěrka.
  3. Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Utěrku zagumičkujeme a dáme na 12 hodin do ledničky odkapávat (nejlépe přes noc), aby odkapala přebytečná voda.
  4. Po 12 hodinách si předehřejeme na 180°C troubu a buď vyjmeme z utěrky a přesuneme do pečící formičky, nebo překlopíme na plech tak, aby kulatý hladký okraj byl nahoru.
  5. Pečeme asi 40 minut, dokud nemá sýr zlatavou barvu a na vrchu kůrku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 246.13 kcal | Protein: 5.22 g | Sacharidy: 3.70 g | z toho cukr: 1.49 g | Tuk: 23.65 g | z toho nas. MK: 2.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1469-mazaci-syr-z-mandli