Domácí mascarpone sýr

Mascarpone je skvělý základ pro mnoho nejrůznějších krémů a dezertů. Ale co dělat, když máte chuť na moučník s mascarpone a zapomněli jste jej koupit? Ne vždy jsme ochotní se rozjet do obchodu jen pro jednu ingredienci. Mascarpone si můžete vyrobit i doma!

Reklama

Ingredience

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Dva kelímky smetany ke šlehání dáme do větší mísy. Začneme vařit ve vodní lázni, snížíme teplotu a necháme jen probublávat.
2.
Jakmile se smetana zahřeje, přidáme citrónovou šťávu. Za občasného míchání necháme vařit asi 15 minut. Smetana mírně zhoustne a na okrajích mísy se začne usazovat tuk.
3.
Poté si připravte jemné sítko a hrnec. Sítko položte na hrnec a do sítka rozložte čistou utěrku. Směs vlijte do utěrky.
4.
Nechejte zchladnout, přiklopte poklicí a dejte na 24 hodin do lednice. Poté použijte do krémů nebo dezertů.

Od: Iva V, 8.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 min příprava
15 min vaření
24 hod celkem
Množství: 2 × sklenice
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
681.65 kcal
Protein
5.71 g
Sacharidy
z toho cukr
6.18 g
6.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
72.18 g
46.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama