Kešu sýr s kousky sušených rajčat

Milujete oříšky tak moc, že byste je mohli jíst ke každému jídlu, nebo klidně i místo jídla? V tom případě musíte vyzkoušet kešu sýr.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kešu oříšky rozmixujeme společně s vodou na hladký krém. Pokud máte výkonný mixér, rozmixujete i bez vody.
  2. Připravíme si misku, čistou utěrku a sítko. Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Cca 30 minut necháme odkapávat, sýr se tak zbaví veškeré přebytečné vody.
  3. Bochánek vyndáme z tkaniny, přesuneme jej do misky, smícháme s prolisovaným česnekem a rajčaty.
  4. Krém přendáme do pečící formy a dáme do lednice na 12 hodin odpočinout.
  5. Pečeme cca 40 minut na 200°C, dokud nemá sýr zlatavou barvu a tenkou kůrku.
  6. Tip: Krémová hmota se nemusí péct a lze využít i jako pomazánku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 410.06 kcal | Protein: 14.58 g | Sacharidy: 26.09 g | z toho cukr: 10.90 g | Tuk: 29.07 g | z toho nas. MK: 5.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1199-kesu-syr-s-kousky-susenych-rajcat