Milujete oříšky tak moc, že byste je mohli jíst ke každému jídlu, nebo klidně i místo jídla? V tom případě musíte vyzkoušet kešu sýr.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Kešu oříšky rozmixujeme společně s vodou na hladký krém. Pokud máte výkonný mixér, rozmixujete i bez vody.
Připravíme si misku, čistou utěrku a sítko. Na misku položíme sítko, do sítka rozprostřeme utěrku a do ní přelijeme krémovou hmotu. Cca 30 minut necháme odkapávat, sýr se tak zbaví veškeré přebytečné vody.
Bochánek vyndáme z tkaniny, přesuneme jej do misky, smícháme s prolisovaným česnekem a rajčaty.
Krém přendáme do pečící formy a dáme do lednice na 12 hodin odpočinout.
Pečeme cca 40 minut na 200°C, dokud nemá sýr zlatavou barvu a tenkou kůrku.
Tip: Krémová hmota se nemusí péct a lze využít i jako pomazánku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 410.06 kcal |
Protein: 14.58 g |
Sacharidy: 26.09 g |
z toho cukr: 10.90 g |
Tuk: 29.07 g |
z toho nas. MK: 5.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1199-kesu-syr-s-kousky-susenych-rajcat