Zdraví a diety

Proč jíst česnek?

Proč jíst česnek?

Nejdříve si o česneku obecně něco povíme. Česnek je vytrvalá bylina, řadící se do čeledi amarylkovitých, a pěstuje se vysazováním jednotlivých stroužků na jaře či na podzim. Pochází ze střední Asie, původní vlastí je Mongolsko a Kirgizské stepi, odtud putoval do Číny. Ve velkém se pěstoval také v Egyptě, Řecku i Římě. Česnek se vyznačuje charakteristickým aroma, způsobeným silicí, která se nazývá alliin.

Buďte FIT! Víme, jak na chřipku a nachlazení!

Buďte FIT! Víme, jak na chřipku a nachlazení!

Dar plný vitamínů, zdraví a blahodárných účinků na náš organismus. Pokud jste až dosud šípky používali spíše jako dekoraci pro výzdobu interiéru v čase podzimu – pak zbystřete! Nádherně rudé bobule jsou totiž nejen krásné, ale také zdraví prospěšné!

Jak přirozeně zvýšit příjem vitamínu D?

Jak přirozeně zvýšit příjem vitamínu D?

Když se řekne vitamín, každý ví, o čem je řeč. A sice mluvíme o specifických mikro-živinách, které jsou účinné ve velmi malých množstvích, ovšem jejich příjem je nutný k dobrému zdraví, dokonce i k našemu přežití.

Sezóna dýní je v plném proudu

Sezóna dýní je v plném proudu

Máme zde opět období dýní. Určitě se nebudeme bavit o tom, že si dýni můžete vydlabat na Halloween a vložit si do ní svíčku, ale povíme si něco o prospěšnosti dýně pro naše tělo a jak jí obohatit jídelníček.

Lipie sladká - aztécký cukr

Lipie sladká - aztécký cukr

Přírodní sladidla se v současnosti hojně prodávají či jsou přímo pěstovány na zahradě, a to především stévie sladká. Ale už jste slyšeli o lipii sladké? Toto sladidlo je ještě sladší než výše zmiňovaná stévie, avšak i přesto je vhodná pro osoby, kterým byl diagnostikován diabetes.