Klíčové slovo „ekologie“

Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?

Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.

Jak na zelený úklid kuchyně

Běžné čisticí přípravky jsou plné chemie a životnímu prostředí příliš nesvědčí. Ty s nálepkou „eco friendly“ zase nepatří k těm nejlevnějším. Drtivou většinu těchto výrobků je ale možné nahradit několika jednoduchými prostředky, které má doma snad každý. Zajistí stejně efektivní, avšak zároveň levnější a ekologičtější úklid.

19.4.2022

Manuál pro nakupování bez obalu

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak velkou část vašeho nákupu tvoří odpad v podobě obalů? Ať už jsou to plastové vaničky, igelitové sáčky a folie, tetrapaky nebo papírové pytlíky, všechny nakonec skončí v koši. Jen málo z nich bude použito k výrobě něčeho nového. Nebylo by tedy lepší nakupovat potraviny bez těchto zbytečných obalů?

Povinná výbava pro zero waste

Naše planeta je čím dál víc zahlcena odpadem, po internetu kolují fotky a videa zachycující ryby zamotané do igelitových pytlíků a želvy s plastovými brčky v nose. Proto lidé po celém světě přecházejí k životnímu stylu zero waste a omezují množství odpadu, který vyprodukují. Chcete to taky zkusit a pomoci tak přírodě? Potom budete potřebovat těchto 7 věcí.