Klíčové slovo „vanilka“

Jak na ochucené cukry: Snadno je připravíte i sami doma!

Dokonce i úplně obyčejný cukr můžete proměnit v úchvatnou a voňavou kulinářskou delikatesu. Nepotřebujete k tomu navíc žádné speciální dovednosti ani ingredience. Domácí ochucené cukry lze připravit velice jednoduše a prakticky během chviličky. Výsledek vás přesto nadchne. Ochucený cukr je vynikající nejenom pro přípravu moučníků a dezertů, ale hodí se také do kávy nebo k občasnému mlsání.

9.6.2022

5 nejdražších koření na světě: Stojí za to je vyzkoušet?

S kořením se dá v kuchyni doslova čarovat. Pokrmům dokáže propůjčit zajímavější a výraznější chuť, leckdy jim dodá i barvu. Některé druhy koření se dokonce postarají o výjimečný a delikátní gastronomický zážitek s nádechem luxusu. Připravte se ale na to, že budete muset sáhnout hlouběji do peněženky.

2.5.2022

Vanilka – koření s dlouhým příběhem

Intenzivní vanilková vůně je spojená s nejrůznějšími pokrmy. Vždyť kdo by nemiloval vanilkové rohlíčky, vanilkovou zmrzlinu, čokoládu nebo nejrůznější moučníky. Vanilka se přidává i do parfémů, tabáku nebo do Coca-Coly. Jedno z nejoblíbenějších a nejaromatičtějších koření má za sebou bohatou historii, a i dnes urazí od sklizně až na náš stůl velmi dlouhou cestu.