Klíčové slovo „mléko“

Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!

Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.

7.11.2023

Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi

Tvaroh je dostupnou potravinou a snadno si pro něj sáhnete do regálu v obchodě. Přesto se vyplatí vyzkoušet domácí výrobu tvarohu. Výroba je jednoduchá, domácí tvaroh má jemnější a plnější chuť. Tvaroh můžete různě dochutit nebo použít do krémů na dezerty.

Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením

Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.

Recept na domácí mléko z kešu oříšků

Kravské mléko není kvůli obsahu laktózy vhodné zdaleka pro každého. Mnozí z nás bohužel ani nevědí, že mají s jeho trávením problémy, symptomy totiž nemusí být natolik nepříjemné, abyste problém řešili. Zkuste ale alternativní mléko z kešu a uvidíte, zda se nebudete cítit mnohem lépe.

Je mléko pohlazení pro zdraví nebo mu škodí?

Mléko a mléčné produkty dětem doporučíme bez váhání a dokážeme připojit i mnoho argumentů, proč jsou mléčné produkty zdraví prospěšné. U dospělého jsme ale často na vážkách. Kolik mléčných produktů bychom měli konzumovat v dospělém věku?