Klíčové slovo „mléko“
Kdo nechce od krávy, musí pro mák nebo konopí
Ovesné, rýžové, kokosové, mandlové, sójové, kešu aj. mléka jsou na pultech obchodů běžně k sehnání. Jak mezi nimi vybírat, které mléko je vhodné na jakou úpravu a na co se při výběru rostlinného mléka zaměřit? Odpovíme vám.
Mléko zahleňuje, odstředěné se ředí vodou, v UHT nejsou vitamíny. Odhalujeme pravdu o mléce
Mléko je zdrojem bílkovin, velkého množství vitamínů, jódu i vápníku. Na policích v obchodech najdeme různé druhy mléka, liší se procenta tuku i označení. Jak správně mléko v obchodě vybrat a jakou úpravou mléka prošla? A jaké nejčastější mýty o mléce kolují?
Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!
Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.
Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi
Tvaroh je dostupnou potravinou a snadno si pro něj sáhnete do regálu v obchodě. Přesto se vyplatí vyzkoušet domácí výrobu tvarohu. Výroba je jednoduchá, domácí tvaroh má jemnější a plnější chuť. Tvaroh můžete různě dochutit nebo použít do krémů na dezerty.
Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením
Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.