Klíčové slovo „lahůdkové droždí“

Droždí a jeho všestranné využití

Droždí je jedinečný přírodní produkt, který má široké využití v kulinářství, pekařství a dokonce i v oblasti zdraví. Tyto mikroorganismy bohaté na vitamíny a minerály mají schopnost fermentovat cukry a přeměnit je na oxid uhličitý a alkohol, což je základ pro růst těsta při pečení. Avšak droždí má mnohem více dovedností než jenom pečení. V tomto článku se podíváme na různé formy droždí a jejich všestranné využití od kuchyně až po podporu zdraví.

13.7.2023

Koření – nejvyužívanější druhy v rostlinném stravování

Že je koření základ kuchyně, je nepochybně známý fakt, ale znáte třeba lahůdkové droždí, nebo tamari? Lidé, kteří se stravují pouze nebo převážně rostlinnou stravou, museli zabrousit do tajů koření hlouběji než ostatní. Je to z toho důvodu, že se z etického nebo ekologického důvodu rozhodli stravovat soucitně, ale chutě jim zůstali stejné. Ale proč se vzdávat chutí, když se dá přesvědčení skloubit s dobře ochuceným jídlem právě díky rozmanitosti koření.