Klíčové slovo „únava“

Jste nervózní, unavení a padají vám vlasy? Viníkem je štítná žláza

Změny na váze, řídnutí vlasů, únava a častá nervozita. To vše může být důsledek nesprávné funkce štítné žlázy. O štítnou žlázu se postaráte správným jídelníčkem. Ukážeme vám, co zařadit do stravy i čemu se obloukem vyhnout.

Jarní, podzimní, celoroční. Únavu vyženete průzkumem lednice

Ráno s nadšením vyskočíte z postele plni energie. Těšíte se na nový den a broukáte si oblíbenou melodii. Celé dopoledne se usmíváte. Že to není váš případ? Pak vás možná trápí dlouhodobá únava. Představíme vám potraviny, které bojují proti únavě a dodají vám dostatek energie. Některé z nich umí probudit hormony štěstí.

Potraviny proti jarní únavě

Jaro je krásné období, kdy příroda ožívá a vše kolem nás se opět zelená. Nicméně pro mnoho z nás může být jaro také obdobím únavy, kterou mnohdy způsobuje nejen změna počasí, ale také změna stravy a zvyků. Proto je důležité věnovat pozornost své stravě a vybírat potraviny, které nám pomohou překonat jarní únavu. V následujícím článku se podíváme na 16 potravin, které jsou proti jarní únavě účinné.

24.5.2023

Jak se vyhnout jarní únavě? Díky poctivé zimní přípravě!

První jarní dny většina z nás vyhlíží s toužebným očekáváním, velmi často nám ale příchod jara pokazí obávaná a často diskutovaná jarní únava. Ačkoliv si tento nepříjemný pocit vyčerpání a nedostatku energie spojujeme s jarem, ve skutečnosti si na něj zaděláváme již během zimy. To mimo jiné znamená, že právě v zimních měsících je třeba učinit opatření, aby na nás únava neudeřila s prvními teplejšími dny.