Klíčové slovo „zavařování“
Experimentujte při zavařování nebo zkuste nahradit cukr solí
Zavařování je jedním ze skvělých způsobů, jak uchovat ovoce, zeleninu nebo třeba i houby, maso či ořechy. Zkuste při vaření experimentovat a sáhnout po netradičních přísadách. Nebo se inspirujte ve světě a podívejte se, jaké zavařeniny nechybí v cizokrajných spižírnách.
Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě
Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.
Domácí zavařování zvládnete i bez hrnce
Když je zapotřebí zavařit jen pár skleniček, určitě se vám nechte vytahovat zavařovací hrnec. Ukážeme vám, jak můžete doma zavařovat i bez těžkého hrnce. Zavařování bude rychlé a nenáročné. Můžete uchovat například vyloupaná ořechová jádra po dlouhé měsíce.
Jednoduché triky, které prodlouží trvanlivost potravin
Vadí vám plýtvání potravinami a je vám líto, že občas mnohé z nich nestačíte zavčas zkonzumovat a musíte je nakonec vyhodit? Pak vyzkoušejte některý z jednoduchých způsobů, jak jejich trvanlivost prodloužit. Bude tak mnohem větší šance, že je zvládnete zpracovat ještě před tím, než se zbytečně zkazí.
Mikrovlnná trouba k vaření, zavařování i sterilizaci
Mikrovlnná trouba slouží k rychlému ohřevu potravin, ale můžete ji využít při řadě dalších činností. Kdy vám mikrovlnka usnadní práci a co vše je možné uvnitř připravit?