Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy jsou tradiční český moučník, který okouzlí svou křehkou strukturou, šťavnatou jablečnou náplní a nadýchanou vrstvou sněhu. Tento dezert je skvělým spojením chutí a textur, ideálním k podzimnímu či zimnímu posezení s šálkem čaje.

Reklama

Ingredience

Na náplň

Na sníh

Na dokončení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Přidáme změklé máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části: větší (asi 2/3) a menší (asi 1/3). Menší část zabalíme do fólie a dáme do mrazáku.
2.
Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem, skořicí a mletými ořechy.
3.
Větší část těsta vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřeme připravenou jablečnou náplň.
4.
Bílky ušleháme do pevného sněhu, postupně zašleháme moučkový cukr. Sníh navrstvíme na jablečnou náplň.
5.
Z mrazáku vyjmeme menší část těsta a nahrubo ji nastrouháme na vrstvu sněhu.
6.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut, dokud povrch nezezlátne.
7.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a servírujeme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 16.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
35 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
572.89 kcal
Protein
8.27 g
Sacharidy
z toho cukr
77.32 g
47.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.40 g
11.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama