Hraběnčiny řezy

-
- Přidat foto
-
Reklama
Hraběnčiny řezy jsou tradiční český moučník, který okouzlí svou křehkou strukturou, šťavnatou jablečnou náplní a nadýchanou vrstvou sněhu. Tento dezert je skvělým spojením chutí a textur, ideálním k podzimnímu či zimnímu posezení s šálkem čaje.
Reklama
Ingredience
Na náplň
Na sníh
Na dokončení
Postup přípravy
1.
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr a špetku soli. Přidáme změklé máslo a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části: větší (asi 2/3) a menší (asi 1/3). Menší část zabalíme do fólie a dáme do mrazáku.
2.
Jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem, skořicí a mletými ořechy.
3.
Větší část těsta vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřeme připravenou jablečnou náplň.
4.
Bílky ušleháme do pevného sněhu, postupně zašleháme moučkový cukr. Sníh navrstvíme na jablečnou náplň.
5.
Z mrazáku vyjmeme menší část těsta a nahrubo ji nastrouháme na vrstvu sněhu.
6.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut, dokud povrch nezezlátne.
7.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na řezy a servírujeme. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
30 min příprava 35 min vaření 1 hod 5 min celkem |
Množství: | 8 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 16 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
572.89 kcal |
Protein |
8.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
77.32 g
47.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
25.40 g
11.02 g
|
Reklama
Reklama