Znojemská omáčka s rýží
Znojemská omáčka je tradiční český pokrm. Klíčovou ingrediencí jsou nakládané okurky, které omáčce dodávají typickou kyselou chuť.
Reklama
Postup přípravy
1.
V hrnci si rozehřejeme olej.
2.
Šunku, vejce a okurky nakrájíme na malé kousky. Šunku na oleji chvilku orestujeme.
3.
Přidáme hořčici, okurky, vejce a zamícháme.
4.
Z hladké mouky a asi 5 lžic vývaru připravíme směs na zahuštění omáčky, kterou přidáme k surovinám v hrnci.
5.
Za stálého míchání přiléváme zbytek vývaru.
6.
Omáčku necháme alespoň 15 minut povařit na mírném stupni.
7.
Podáváme s rýží. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
427.83 kcal |
Protein |
16.16 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.85 g
1.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.66 g
1.84 g
|
Reklama
Reklama