Jablka v županu

Dobroty z listového těsta se těší velké oblibě nejen proto, že jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Málokdo odolá těmto jablkům v županu, ve kterých pečením zkaramelizuje cukr se šťávou uvolněnou z jablka a získají tak jedinečnou chuť a krásné aroma.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Těsto si rozřízneme podél na 2 poloviny a svisle na 3 části – získáme tedy 6 obdélníků.
2.
Jablko zbavíme slupky a rozkrojíme na 6 měsíčků.
3.
Do prostřed každého kousku těsta položíme jeden měsíček jablka, zasypeme jej lžící cukru a asi půl lžičky skořice. Potom zabalíme jablko do těsta tak, že k sobě zvedneme všechny 4 rohy a zpracujeme tak, aby nikde nebyla mezera.
4.
Jednotlivé bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme dozlatova. Vystydlé zaprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
335.22 kcal
Protein
4.44 g
Sacharidy
z toho cukr
37.04 g
16.43 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.41 g
2.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama