Jablka v županu

Dobroty z listového těsta se těší velké oblibě nejen proto, že jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Málokdo odolá těmto jablkům v županu, ve kterých pečením zkaramelizuje cukr se šťávou uvolněnou z jablka a získají tak jedinečnou chuť a krásné aroma.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Těsto si rozřízneme podél na 2 poloviny a svisle na 3 části – získáme tedy 6 obdélníků.
  2. Jablko zbavíme slupky a rozkrojíme na 6 měsíčků.
  3. Do prostřed každého kousku těsta položíme jeden měsíček jablka, zasypeme jej lžící cukru a asi půl lžičky skořice. Potom zabalíme jablko do těsta tak, že k sobě zvedneme všechny 4 rohy a zpracujeme tak, aby nikde nebyla mezera.
  4. Jednotlivé bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme dozlatova. Vystydlé zaprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 335.22 kcal | Protein: 4.44 g | Sacharidy: 37.04 g | z toho cukr: 16.43 g | Tuk: 18.41 g | z toho nas. MK: 2.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3977-jablka-v-zupanu