Dobroty z listového těsta se těší velké oblibě nejen proto, že jsou rychlé a jednoduché na přípravu. Málokdo odolá těmto jablkům v županu, ve kterých pečením zkaramelizuje cukr se šťávou uvolněnou z jablka a získají tak jedinečnou chuť a krásné aroma.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Těsto si rozřízneme podél na 2 poloviny a svisle na 3 části – získáme tedy 6 obdélníků.
Jablko zbavíme slupky a rozkrojíme na 6 měsíčků.
Do prostřed každého kousku těsta položíme jeden měsíček jablka, zasypeme jej lžící cukru a asi půl lžičky skořice. Potom zabalíme jablko do těsta tak, že k sobě zvedneme všechny 4 rohy a zpracujeme tak, aby nikde nebyla mezera.
Jednotlivé bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a na plechu vyloženém pečicím papírem pečeme dozlatova. Vystydlé zaprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 335.22 kcal |
Protein: 4.44 g |
Sacharidy: 37.04 g |
z toho cukr: 16.43 g |
Tuk: 18.41 g |
z toho nas. MK: 2.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3977-jablka-v-zupanu