Pečený tvaroh se švestkami

Pečený tvaroh je lahodný dezert, který zaručeně potěší milovníky tvarohových dobrot. Tato jednoduchá a chutná pochoutka se připravuje z kvalitních surovin a přijde vhod v každém ročním období.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si formu na pečení. Vymažeme ji máslem, aby se tvaroh nelepil.
2.
V míse smícháme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a hladkou mouku. Důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladkou a perfektně spojenou směs.
3.
Poté přidáme smetanu na šlehání do směsi a znovu promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
4.
Nalijeme směs do připravené formy a rovnoměrně ji rozetřeme.
5.
Dáme formu s tvarohovou směsí do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40-45 minut, nebo dokud tvaroh nezezlátne a nezíská pevnou konzistenci.
6.
Po upečení tvaroh vyndáme z trouby a necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu.
7.
Jakmile je tvaroh vychlazený, posypeme ho krystalovým cukrem pro zdobení.
8.
Pečený tvaroh můžeme podávat samotný, případně s čerstvým ovocem, ovocnou omáčkou nebo šlehačkou. My jsme zde použili horké švestky s lotusovou zálivkou (Lotus máslo a sušenky) a jedlými květy.

Od: Zuzana, 10.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
45 min vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 24 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
735.08 kcal
Protein
22.03 g
Sacharidy
z toho cukr
73.47 g
68.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.83 g
24.35 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama