Pečený tvaroh se švestkami

Pečený tvaroh je lahodný dezert, který zaručeně potěší milovníky tvarohových dobrot. Tato jednoduchá a chutná pochoutka se připravuje z kvalitních surovin a přijde vhod v každém ročním období.

Ingredience (4 x porce)

Na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C a připravíme si formu na pečení. Vymažeme ji máslem, aby se tvaroh nelepil.
  2. V míse smícháme tvaroh, vejce, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a hladkou mouku. Důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladkou a perfektně spojenou směs.
  3. Poté přidáme smetanu na šlehání do směsi a znovu promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
  4. Nalijeme směs do připravené formy a rovnoměrně ji rozetřeme.
  5. Dáme formu s tvarohovou směsí do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40-45 minut, nebo dokud tvaroh nezezlátne a nezíská pevnou konzistenci.
  6. Po upečení tvaroh vyndáme z trouby a necháme jej vychladnout na pokojovou teplotu.
  7. Jakmile je tvaroh vychlazený, posypeme ho krystalovým cukrem pro zdobení.
  8. Pečený tvaroh můžeme podávat samotný, případně s čerstvým ovocem, ovocnou omáčkou nebo šlehačkou. My jsme zde použili horké švestky s lotusovou zálivkou (Lotus máslo a sušenky) a jedlými květy.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 735.08 kcal | Protein: 22.03 g | Sacharidy: 73.47 g | z toho cukr: 68.34 g | Tuk: 39.83 g | z toho nas. MK: 24.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3944-peceny-tvaroh-se-svestkami