Zapečené miniburgery

Zapečené miniburgery jsou velmi oblíbenou party pochoutkou, tzv. Fingerfood, tedy jídlo, které se dá jíst rukou, a nemusíte nutně sedět u stolu. Tento pokrm také potěší děti.

Reklama

Ingredience

Masová náplň

Těsto

Dále

Množství na
  ks

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravte těsto. Jedná se o klasické těsto na bílé pečivo, které je jemné a nadýchané. Začněte tím, že přesijete mouku do mísy, přidáte teplé mléko, sůl, droždí a máslo.
2.
V robotu nebo rukou pak 10 minut hněťte, dokud není těsto hladké a pružné. Těsto by se mělo odlepovat od stěn mísy. Pak dejte na hodinu do tepla kynout.
3.
Po vykynutí těsto rozdělte na cca 30 g velké kousky. Pak začněte s přípravou masa. Nejlepší je nechat maso temperovat na pokojovou teplotu. Stejně jako při přípravě normálních hamburgerů maso osolte, opepřete a okořeňte tymiánem nebo jiným koření, nebo koření zcela vynechte, záleží pouze na vaší chuti.
4.
Z masa vypracujte tolik kuliček, kolik kuliček máte těsta. Kuličky pak rozplácněte a krátce opečte na pánvi z každé strany. Pečte jen tak dlouho, aby se s masem dalo pracovat a nerozpadalo se. Maso by nemělo být úplně propečené, dopeče se v troubě.
5.
Maso vložte mezi dva čtverečky sýru a zabalte do těsta, jako když děláte plněné knedlíky, pevně uzavřete švy a odložte na plech vyložený pečícím papírem. Hotové kuličky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem a nechte ještě půl hodiny dokynout.
6.
Miniburgery pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou na povrchu zlatavé. Někdy se stane, že začne vytékat sýr, ale pokud dobře uzavřete těsto a pomašlujete vejcem, nemělo by se to stát. Podávejte je samotné, s ochucenou majonézou nebo s barbecue omáčkou v misce, do které se mohou Burgery namáčet.

Od: Jana Qara, 21.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min příprava
20 min vaření
2 hod celkem
Množství: 25 × ks
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × ks = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × ks
Energetická hodnota
161.09 kcal
Protein
12.10 g
Sacharidy
z toho cukr
15.41 g
0.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.30 g
3.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama