Zapečené miniburgery

Zapečené miniburgery jsou velmi oblíbenou party pochoutkou, tzv. Fingerfood, tedy jídlo, které se dá jíst rukou, a nemusíte nutně sedět u stolu. Tento pokrm také potěší děti.

Ingredience (25 x ks)

Masová náplň

Těsto

Dále

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte těsto. Jedná se o klasické těsto na bílé pečivo, které je jemné a nadýchané. Začněte tím, že přesijete mouku do mísy, přidáte teplé mléko, sůl, droždí a máslo.
  2. V robotu nebo rukou pak 10 minut hněťte, dokud není těsto hladké a pružné. Těsto by se mělo odlepovat od stěn mísy. Pak dejte na hodinu do tepla kynout.
  3. Po vykynutí těsto rozdělte na cca 30 g velké kousky. Pak začněte s přípravou masa. Nejlepší je nechat maso temperovat na pokojovou teplotu. Stejně jako při přípravě normálních hamburgerů maso osolte, opepřete a okořeňte tymiánem nebo jiným koření, nebo koření zcela vynechte, záleží pouze na vaší chuti.
  4. Z masa vypracujte tolik kuliček, kolik kuliček máte těsta. Kuličky pak rozplácněte a krátce opečte na pánvi z každé strany. Pečte jen tak dlouho, aby se s masem dalo pracovat a nerozpadalo se. Maso by nemělo být úplně propečené, dopeče se v troubě.
  5. Maso vložte mezi dva čtverečky sýru a zabalte do těsta, jako když děláte plněné knedlíky, pevně uzavřete švy a odložte na plech vyložený pečícím papírem. Hotové kuličky potřete rozšlehaným vejcem a posypte mákem a nechte ještě půl hodiny dokynout.
  6. Miniburgery pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut, dokud nebudou na povrchu zlatavé. Někdy se stane, že začne vytékat sýr, ale pokud dobře uzavřete těsto a pomašlujete vejcem, nemělo by se to stát. Podávejte je samotné, s ochucenou majonézou nebo s barbecue omáčkou v misce, do které se mohou Burgery namáčet.

Nutriční hodnoty (1 x ks)

Energ. hodnota: 161.09 kcal | Protein: 12.10 g | Sacharidy: 15.41 g | z toho cukr: 0.68 g | Tuk: 5.30 g | z toho nas. MK: 3.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3440-zapecene-miniburgery