Višně nakládané v rumu

Višně v rumu jsou výborné na dozdobení nejrůznějších dezertů. Hodí se na řezy, pod želé i do zmrzlinových pohárů. Připravte si je včas, potřebují dlouhé týdny v chladu a temnu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Višně zbavíme stopek a propláchneme. Připravíme si přesnídávkové skleničky. Ty prolijeme vařící vodou, víčka vyvaříme. Sklenice i víčka necháme proschnout.
2.
Každou skleničku naplníme višněmi a přidáme špetku skořice. Kompletně zasypeme cukrem, dokud je ve skleničce místo, sypeme cukr.
3.
Nakonec zalijeme rumem až po okraj. Dobře uzavřeme, víčka můžeme zajistit celofánem.
4.
Dáme do chladné a temné místnosti na 6 týdnů. V prvním týdnu několikrát otáčíme na víčka a zpět.

Od: Iva V, 13.7.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, ovoce, za studena, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
169.48 kcal
Protein
0.36 g
Sacharidy
z toho cukr
28.68 g
27.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.07 g
0.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama