Taky doma rádi děláme a máme je moc rádi hlavně v zimě.
                         
                     Višně nakládané v rumu
Višně v rumu jsou výborné na dozdobení nejrůznějších dezertů. Hodí se na řezy, pod želé i do zmrzlinových pohárů. Připravte si je včas, potřebují dlouhé týdny v chladu a temnu.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Višně zbavíme stopek a propláchneme. Připravíme si přesnídávkové skleničky. Ty prolijeme vařící vodou, víčka vyvaříme. Sklenice i víčka necháme proschnout.
                2.
                    Každou skleničku naplníme višněmi a přidáme špetku skořice. Kompletně zasypeme cukrem, dokud je ve skleničce místo, sypeme cukr.
                3.
                    Nakonec zalijeme rumem až po okraj. Dobře uzavřeme, víčka můžeme zajistit celofánem.
                4.
                    Dáme do chladné a temné místnosti na 6 týdnů. V prvním týdnu několikrát otáčíme na víčka a zpět.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                165.14 kcal  | 
            
Protein  | 
                0.34 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     27.57 g 
                    26.26 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     0.10 g 
                    0.02 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



