Višně v rumu jsou výborné na dozdobení nejrůznějších dezertů. Hodí se na řezy, pod želé i do zmrzlinových pohárů. Připravte si je včas, potřebují dlouhé týdny v chladu a temnu.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Višně zbavíme stopek a propláchneme. Připravíme si přesnídávkové skleničky. Ty prolijeme vařící vodou, víčka vyvaříme. Sklenice i víčka necháme proschnout.
Každou skleničku naplníme višněmi a přidáme špetku skořice. Kompletně zasypeme cukrem, dokud je ve skleničce místo, sypeme cukr.
Nakonec zalijeme rumem až po okraj. Dobře uzavřeme, víčka můžeme zajistit celofánem.
Dáme do chladné a temné místnosti na 6 týdnů. V prvním týdnu několikrát otáčíme na víčka a zpět.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 165.14 kcal |
Protein: 0.34 g |
Sacharidy: 27.57 g |
z toho cukr: 26.26 g |
Tuk: 0.10 g |
z toho nas. MK: 0.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3142-visne-nakladane-v-rumu