Chipsy z červené řepy

Chipsy z červené řepy jsou zdravou a chutnou nahrážkou za klasické chipsy. Jejich příprava je časově náročnější, ale výsledek je výborný. Dokonce je milují i děti, které by normálně červenou řepu nesnědly.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Nejlepší je použít robota, protože budete mít stejně tenké plátky a práce vám půjde od ruky.
2.
Plátky řepy vložíme do mísy, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, provensálské koření česnek a dobře promícháme, aby se nám koření dostalo na všechny plátky. Chvíli necháme odležet.
3.
Nachystáme si sušičku na ovoce a zeleninu. Na plata vyskládáme plátky řepy tak, aby se navzájem nedotýkaly.
4.
První hodinu sušíme na teplotu 80 stupňů. Poté snížíme a dosušujeme při 60 ti stupních. Sušení je potřeba kontrolovat. Je lepší plata v sušičce přehazovat a hotové chipsy dávat stranou.
5.
Pokud je třeba, můžeme před podáváním osolit.

Od: Petuler, 16.5.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
12 hod vaření
12 hod 30 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
31.39 kcal
Protein
0.61 g
Sacharidy
z toho cukr
2.48 g
2.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.90 g
0.28 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama