Chipsy z červené řepy

Chipsy z červené řepy jsou zdravou a chutnou nahrážkou za klasické chipsy. Jejich příprava je časově náročnější, ale výsledek je výborný. Dokonce je milují i děti, které by normálně červenou řepu nesnědly.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Nejlepší je použít robota, protože budete mít stejně tenké plátky a práce vám půjde od ruky.
  2. Plátky řepy vložíme do mísy, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, provensálské koření česnek a dobře promícháme, aby se nám koření dostalo na všechny plátky. Chvíli necháme odležet.
  3. Nachystáme si sušičku na ovoce a zeleninu. Na plata vyskládáme plátky řepy tak, aby se navzájem nedotýkaly.
  4. První hodinu sušíme na teplotu 80 stupňů. Poté snížíme a dosušujeme při 60 ti stupních. Sušení je potřeba kontrolovat. Je lepší plata v sušičce přehazovat a hotové chipsy dávat stranou.
  5. Pokud je třeba, můžeme před podáváním osolit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 31.39 kcal | Protein: 0.61 g | Sacharidy: 2.48 g | z toho cukr: 2.07 g | Tuk: 1.90 g | z toho nas. MK: 0.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3074-chipsy-z-cervene-repy