Sekaná pečeně s tvarohem
Už jste zkoušeli péct sekanou s tvarohem? Že vám to připadá přinejmenším divné? Nemusí, naopak, je to vynikající, sekaná je úžasně šťavnatá. Vyzkoušejte.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Do větší mísy si dáme mleté maso. Osolíme, opepříme, přidáme hrstičku majoránky, prolisovaný česnek, tvaroh, dvě vejce, strouhanku a cvrk mléka. Pokud máte vejce velké, stačí i jedno.
                2.
                    Směs dobře promícháme, propracujeme a utvoříme si jeden velký váleček sekané nebo dva menší.
                3.
                    Sekanou vložíme do pekáčku s olejem. Povrch sekané potřeme rozšlehaným vejcem mírně podlijeme a vložíme do trouby, která je rozpálená asi na 220 stupňů.
                4.
                    Necháme maso pěkně zatáhnout a poté zmírníme teplotu asi na 160 stupňů a pečeme 45 minut. Na poslední čtvrthodinku teplotu opět zvýšíme na cca 230, aby se nám pěkně dopekla kůrčička.
                5.
                    Hotovou sekanou podáváme s bramborem nebo jen s chlebem či zeleninovým salátem, jak je libo.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 633.54 kcal | 
| Protein | 30.75 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 3.44 g 1.04 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 55.02 g 15.92 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

