Sýr z mléka a vajec

Tento sýr se vyrábí hlavně na Slovensku, kde ho tradičně vyrábí na Velikonoce, a proto ho nazývají velikonoční sýr. Do sýru si můžete přidávat koření jako chilli, pažitku, provensálské koření. Existuje i varianta na sladko, ale tu doma neděláme.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko dáme do hrnce, osolíme a přivedeme k varu.
2.
V misce si smícháme kysanou smetanu s vejci.
3.
Až se nám mléko začne vařit přidáme smíchanou hmotu a necháme vařit zhruba 5 minut. Vytvoří se nám hrudky a oddělí se tekutina.
4.
Poté si dáme na cedník plátěnou utěrku a obsah hrnce slijeme. Utěrku zabalíme do koule a zkusíme vymačkat všechnu tekutinu. Necháme vychladnout a zabalenou kouli dáme na 4 hodiny do lednice.
5.
Můžeme podávat s pečivem, salátem, na kostky nakrájený s chilli kořením.

Od: Petuler, 21.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 min příprava
5 min vaření
4 hod 7 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
119.48 kcal
Protein
5.30 g
Sacharidy
z toho cukr
5.82 g
5.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.38 g
4.31 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama