Cizrna pražená v troubě

Křupavá pražená cizrna je zdravější alternativa klasických chipsů, ideální k televizi nebo na party. Je lehce solená, kořeněná uzenou paprikou a sušeným česnekem, ale vyzkoušet můžete i jiné varianty.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Zapněte troubu na 180°C.
2.
Cizrnu dobře propláchněte v cedníku a osušte v utěrce. Klidně použijte papírové utěrky, cizrna by měla být úplně suchá.
3.
Cizrnu rozprostřete na pekáč s pečicím papírem, zastříkněte olejem a promíchejte. Osolte podle chuti. Zbylé koření se přidá až na konec.
4.
Pečte v troubě asi 50 minut, dokud nebude cizrna hezky křupavá. V průběhu několikrát promíchejte.
5.
Nakonec promíchejte s kořením. Můžete konzumovat hned, ale nejlepší je po pár dnech.

Od: BunTom, 13.2.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
200.08 kcal
Protein
8.59 g
Sacharidy
z toho cukr
19.85 g
4.83 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.74 g
0.71 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama