Cizrna pražená v troubě

Křupavá pražená cizrna je zdravější alternativa klasických chipsů, ideální k televizi nebo na party. Je lehce solená, kořeněná uzenou paprikou a sušeným česnekem, ale vyzkoušet můžete i jiné varianty.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zapněte troubu na 180°C.
2.
Cizrnu dobře propláchněte v cedníku a osušte v utěrce. Klidně použijte papírové utěrky, cizrna by měla být úplně suchá.
3.
Cizrnu rozprostřete na pekáč s pečicím papírem, zastříkněte olejem a promíchejte. Osolte podle chuti. Zbylé koření se přidá až na konec.
4.
Pečte v troubě asi 50 minut, dokud nebude cizrna hezky křupavá. V průběhu několikrát promíchejte.
5.
Nakonec promíchejte s kořením. Můžete konzumovat hned, ale nejlepší je po pár dnech.

Od: BunTom, 13.2.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
50 hod vaření
1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, luštěniny, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
150.99 kcal
Protein
7.33 g
Sacharidy
z toho cukr
17.31 g
0.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.82 g
0.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.